x
Blog Header
Author
Binboğa Bal
Binboğa Bal Ar-Ge Birimi

Lava Kek Tarifi

Bu tarifimiz sayesinde, sıcak ve akışkan lava kekin içindeki enfes dokuya Binboğa Keven Kekik Balı'nın eşsiz aromasıyla lezzet katıyoruz.

  1. Malzemeler:
    • 100 gr bitter çikolata
    • 100 gr tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 50 gr un
    • 1-2 yemek kaşığı Binboğa Keven Kekik Balı
  2. Hazırlık: Fırını 200°C’ye ısıtın. Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin, ardından karışıma yumurta ve şekeri ekleyerek mikserle iyice çırpın.
  3. Karışım: Unu eleyerek ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. En son Binboğa Keven Kekik Balı’nı ekleyerek hafifçe karıştırın.
  4. Pişirme: Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Yaklaşık 10-12 dakika fırında pişirin; dışı pişmiş içi lava kıvamında olmalıdır.
  5. Servis: Sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine ekstra Binboğa Keven Kekik Balı gezdirebilir veya vanilyalı dondurma ile sunabilirsiniz.

"Doğanın sunduğu lezzetler, en basit tariflerle bile sofralarınızı şölene dönüştürebilir."

- Binboğa Bal Ar-Ge Birimi

İpuçları

Lava keklerin sırrı, fırında kısa süre pişirerek içinin akışkan kalmasını sağlamaktır. Keklerinizi fırından çıkardıktan sonra hemen servis yapmanız lezzeti artıracaktır.