Kaç Kişilik
4 kişilik
Hazırlanma Süresi
10 dakika
Üç malzemeli Dondurma Tarifi İçin
Malzemeler
4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi
Tarifin Püf Noktası
Kullanacağınız muzları iyice olgunlaşmış muzlardan seçmeye çalışın. Muzları dilimleyerek vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 4 saat buzlukta bekletin. Damak zevkinize göre bal miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz bal yerine fıstık ezmesi, fındık ezmesi de kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz hiçbir şey eklemeden de dondurmanızı hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin.
- Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin.
- Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.
- Ardından robotunuza ya da blender’ın içerisine donan muzları aktarın.
- Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın. Belli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın.
- Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.
- Dilerseniz bu şekilde kremamsı bir şekilde kaselere aktarabilir, üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Daha soğuk tüketmek isterseniz hazırladığınız karışımı bir kaba aktarın. Üzerini cevizlerle süsleyin. 15 dakika daha dondurucada bekletin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi:
Ceviz yerine dilediğiniz kuru meyveyi ya da kuru yemişi kullanabilirsiniz. Üzerini taze meyveler ya da çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.