Keven & Kekik Balı

Arılar tarafından keven çiçeğinden alınan nektarın vücutlarında salgıladıkları enzimlerle oluşmasını sağladıkları çok kaliteli çok müstesna bir gıda maddesidir. Keven balı antibakteriyel özelliğe sahiptir. Süratle kana karışan, hızlı bir enerji kaynağıdır. Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermnesiyle kalp hastalarına önerilir. Alerjik hastalıklarda zor ve meşakkatli tedavilerin yerine kullanılan alternatif bir tedavi ürünüdür. İhtiva ettiği A, B, C ve diğer vitaminler ile mineraller insana kuvvet ve zindelik verir. Antioksidan özelliğine sahip olan Keven Balı sağlığına dikkat etmeye çalışan herkesin özellikle antioksidan tüketme ihtiyacını giderir. Antioksidanlar, hücrelerde normal metabolizmanın zararlı yan ürünlerini temizleyen bileşenlerdir.

Keven bitkisinin yetiştiği bölgelere göre farklılaşan 200 kadar türü vardır. Kar keveni, sarı keven, dal keven, kara keven, Çoban yastığı, kirpi otu gibi adları vardır. Yuvarlak ve küme görünüşünde, yaz – kış yaprağını dökmeyen bir bitkidir. Bazı türleri yastık biçiminde kümeler oluşturan ve dikeni olan kevenlerin yaprakları tüysü, yaprakçıkları oval ve sivri olup; genellikle öbekler halinde toplanmış beyaz, sarı, mor ya da pembe çiçekleri, değişik biçim ve büyüklüktedir.

Türkiye’de Kayseri, Sivas, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari gibi 1500 rakım ve üzeri yüksek bölgelerde, taşlık ve kayalık yamaçlarda yetişir. Kuraklığa ve soğuğa dayanıklı yapıya sahip çok yıllıklı bir bitkidir. Keven bitkisi nitelikli nektar (bal) vermesiyle de arıcılarımızın ilgisini çeken çok kaliteli bal veren bir bitki türüdür.

GRAMAJAMBALAJBARKODKOLİ İÇİ ADEDİ
240 grCAM869 0108 00654112
460 grCAM869 0108 00652712
850 grCAM869 0108 00971912
Translate »